MITÄ ON IR- TAI INFRAPUNALÄMMITYS?

Caleo-lämmityskalvojen toiminta pohjautuu infrapunasäteilyn tuottamiseen. Infrapunalämmitys on maailmalla erittäin suosittu järjestelmä energiatehokkuutensa, edullisten asennus- ja käyttökustannusten sekä miellyttävän lämmöntuottonsa vuoksi.

Infrapunalämmitys poikkeaa perinteisistä varaavista lattialämmitysjärjestelmistä sekä vesikiertoisista patterijärjestelmistä siten, että sen tuottama IR-säteily lämmittää kappaleita ja kohteita – ei ilmaa tai vettä. Itse menetelmä on vanha ja tuttu, vastaava kuin erittäin suosituissa IR-saunoissa. Infrapunalämmitys on turvallinen, joidenkin tutkimusten mukaan jopa terveellinen tapa luoda lämpöä. IR-lämmitys tarjoaa mukavan lämmöntunteen myös matalammassa lämpötilassa – koska se lämmittää vartaloa ja kappaleita eikä ympäröivää ilmaa. Ilma lämpenee, kun kappaleet lämpenevät – eli päinvastoin kuin perinteisissä järjestelmissä

Järjestelmän asentaminen on helppoa sekä uudis- että remonttikohteissa.

IR-järjestelmä voi toimia joko pääasiallisena lämmönlähteenä tai mukavuuslämpöä tuottavana elementtinä pienillä alueilla. Se on helppo asentaa muovimaton, laminaatin, parketin tai kivilattian alle. Energialähteenä voi toimia perinteinen verkkovirta tai aurinkosähkö, jonka kanssa Caleo-tuotteet ovat täysin yhteensopivia.

BVF Heatingin termostaatit toimivat myös etäkäyttöisinä, joten voit säätää esimerkiksi kesämökin lämpöjä tarpeen mukaan.

BVF Heatingin järjestelmillä lämmität koko talon mukavasti, kokonais- ja energiatehokkaasti ja puhtaasti.

Haluatko tietää enemmän infrapunalämmitysjärjestelmistä?